Veel gestelde vragen

Wat moet ik doen als ik een bloedname wil?

Bespreek eerst de bloedname met de dokter, die maakt dan een bloedname papier klaar.

Je kan dan elke morgen tussen 08.00-09.00u terecht voor de bloedname zonder afspraak.

Moet ik voor een ziektebriefje op consultatie komen?

Ja. Voor een ziektebriefje is het wettelijk verplicht dat de dokter je persoonlijk ondervraagt en onderzoekt.

Moet ik voor een voorschriftje op consultatie komen?

Enkel voorschriften van medicatie die u dagelijks neemt kunnen via het onthaal worden aangevraagd.

Voor 12 uur aangevraagd = voorschrift klaar na 15 uur.

Na 12 uur aangevraagd = voorschrift klaar de volgende dag na 8 uur

Indien de dokter vindt dat je best eens op consultatie komt, maak je een afspraak aan het onthaal.

Wanneer kan ik de praktijk bereiken?

Het onthaal is open elke werkdag van 8.00 tot 12.45 en van 13.30 tot 19.00. Vanwege team vergadering is het onthaal op donderdag in de namiddag iets later open van van 8.00 tot 12.45 en van 15.30 tot 19.00. Indien je dringend een dokter nodig hebt kan je die ook bereiken buiten de openingsuren van het onthaal. Van maandag 8.00 tot vrijdag 20.00.

In het weekend is enkel de dokter van wacht bereikbaar voor dringende gevallen (wachtdienst dokters)

Mag ik een andere dokter raadplegen?

Wanneer je een huisarts raadpleegt buiten de groepspraktijk wanneer wij gewoon raadpleging hebben (Wanneer kan ik de praktijk bereiken), dan moet je de raadpleging van die andere huisarts zelf betalen, zonder tussenkomst van de ziekenkas. Enkel na overleg met het onthaal voor je naar een andere huisarts gaat, kan op deze regel een uitzondering worden gemaakt.

Let op! homeopaten en sportdokters zijn ook huisartsen.

Wat moet ik doen met het prestatie briefje van de dokter van wacht?

Tijdens de wachtdienst is het meestal een andere dokter die je ziet. Je betaalt de dokter en krijgt een prestatie briefje in ruil. Dit prestatiebriefje breng je mee naar het onthaal met een klevertje van de ziekenkas. Het bedrag die je normaal van de ziekenkas zou terugkrijgen wordt dan op je rekening gestort .Het remgeld moet je dan zelf betalen.

Wat doe ik als ik een dokter nodig heb op vakantie in België?

Als je op vakantie bent buiten Limburg en je hebt dringend een dokter nodig dan kan je naar de huisarts van de plaats waar je bent gaan. Je betaalt de dokter en krijgt een prestatie briefje in ruil. Dit prestatiebriefje breng je mee naar het onthaal met een klevertje van de ziekenkas. Het bedrag die je normaal van de ziekenkas zou terugkrijgen wordt dan op je rekening gestort . Het remgeld moet je dan zelf betalen.

Wat doe ik als er in ons gezin een baby wordt geboren?

Ook al ben je zelf als patiënt reeds ingeschreven, de baby wordt niet automatisch ingeschreven. Dit doe je best zo snel mogelijk.

Je maakt een afspraak met Gerrie (onthaal) om de inschrijving in orde te maken. Je brengt 3 klevertjes van de ziekenkas mee. Een van de ouders moet de overeenkomst ondertekenen.

Wat moet ik doen als ik van adres of ziekenkas verander?

Als je van adres of ziekenkas verandert geef dit dan zo snel mogelijk door aan het onthaal. Ook gezinssituaties die veranderen aan het onthaal doorgeven. Dan komen brieven steeds op de juiste plaats terecht en worden problemen met de ziekenkas vermeden.

Language