Stage bij GVHV

Gedurende de hele opleiding geneeskunde bieden wij stageplaatsen aan in onze huisartsengroepspraktijken, erkend door de faculteiten geneeskunde. Studenten ervaren hun stage bij GVHV als maatschappelijk verrijkend en medisch leerrijk.

Lees hieronder een aantal getuigenissen van vorige stagiairs waarom stage doen bij GVHV een verrijking kan zijn. Onderaan de pagina kun je je gegevens achterlaten om een stage aan te vragen.

 

Getuigenissen

An, 2e jaar, Genk

"Als geneeskundestudenten zijn we een steriele universitaire aula gewend waar we theoretisch onderricht worden. Dit staat sterk in contrast met wat we nu gezien hebben. De realiteit is veel complexer dan enkel het medische aspect van een patiënt. Als je iemand wil helpen, moet je het hele plaatje bekijken. Bij Geneeskunde voor het Volk wordt er altijd rekening gehouden met de socio-economische situatie van de patiënt. En ook de psychologische toestand van de patiënt speelt een grote rol."

Lien, 5e jaar, Genk

"Tijdens mijn stage namen de artsen van GVHV voelbaar het engagement en de inspanning op een goede opleider te zijn voor me, en me actief te betrekken bij hun werk. Er was de oprechte bekommernis om de progressie van mijn leerproces. Ik mocht veel zelfstandig doen en de artsen maakten altijd ruim de tijd mijn vragen te beantwoorden. Tegelijkertijd werden de nodige onvolkomenheden aangewezen, en bijgestuurd. Op een heel rustige, warme en persoonlijke manier.

Ik mocht leren op stage dat Gvhv staat voor de visie dat 'gezondheid een basisrecht' is. Onze gezondheid wordt echter voor meer dan 90% bepaald door de 'sociale determinanten'; onze woon- en werkomstandigheden. Vandaar vereist een goede gezondheid vooral een rechtvaardige sociale politiek die mensen toegang geeft tot zorg, medicijnen, inkomen, werk, ...

Daarom neemt men bij Gvhv meer dan het strikt medische ter harte. Op de praktijk zijn een psycholoog en maatschappelijk werker actief, met speciale aandacht voor de psychosociale problematiek van de patiënt, en verschillende artsen engageren zich buiten hun uren in de OCMW-raad en gemeenteraad. Men kijkt verder en strijdt samen, met het patiëntencontact als vertrekpunt, voor de rechtvaardige sociale politiek, die de gezondheid van de patiënt ten goede komt.

Kortom: een super-opleidingscentrum, zou ik zeggen. Aan te raden aan alle leergierige geneeskundestudenten, met sociale bewogenheid en zin voor medische uitdaging!"

David, 5e jaar, Herstal

Ik zou zeggen: als jij ook een beetje de richting of de reden kwijt bent om zeven jaar lang geneeskunde te blijven studeren, of als je wil weten wat moderne, toegankelijke eerstelijnsgeneeskunde zou moeten betekenen, dan moet je zeker eens gaan kijken bij GVHV Herstal. Het is de moeite waard, echt waar.

Uw gegevens

Voornaam

Veuillez indiquer votre prénom
Achternaam

Veuillez indiquer votre nom de famille.
Geboortedatum

Veuillez indiquer votre date de naissance.
Telefoon

Veuillez indiquer votre numéro de téléphone ou de GSM.
Email

Veuillez indiquer votre adresse e-mail.
Adres (straat + nr)

Veuillez indiquer votre adresse.
Gemeente

Veuillez indiquer votre localité.
Postcode

Veuillez indiquer votre code postal.

Uw studie

Universiteit
Andere onderwijsinstelling
Studiejaar

U en GVHV

Interesse in volgende activiteiten

Groepspraktijk van voorkeur
Voorkeursdatum

Diverse

Interesse in volgende thema's

Nieuwsbrieven

Opmerkingen

Language